Allmänna råd

Några allmänna råd till dig som precis har fått hem ditt ankarspel.

Leverans

När ankarspelet levereras bifogas följesedel, bruksanvisning samt borrmall. Kontrollera att leveransen är komplett. Avvikelser skall meddelas inom en vecka.

Montering

Sex sammanfattande råd vid montering:

1. Placera bandtrummans axel vågrätt.
  2. Centrera bandtrumma, brytrullar och ankarrulle.
  3. Beakta måtten B och M.
  4. Använd starka infästningspunkter.
  5. Skydda elutrustningen mot vatten.
  6. Kalibrera och koda innan provkörning.

Användning

Viktigt! Styrströmmen skall alltid vara avstängd under färd för att låsa ankaret i inhalat läge. Låt båtmotorn ladda batteriet under inhalning och ha ankaret under uppsikt.

Viktigt! Vid fällning av ankaret; när du tryckt på “Ner” och ankaret löper ut, tryck inte på “Upp” förrän ankaret nått botten. Kopplingen kan deformeras av kraften från det fallande ankaret.

Ett klick på NER = frikoppling av bandtrumman.
Ett klick på UPP = låsning av bandtrumman.

UPP = inhalning så länge knappen är intryckt. Med automatstoppet stannar ankaret först i vattenbrynet för avsköljning, tvättläget. Därefter släpp knappen och tryck UPP tills ankarspelet bryter automatiskt i slutläget.

Tips:

När du har fått ditt spel installerat och klart, skicka gärna bilder till oss hur resultatet blev på info@anchor.se. Du kan även lägga ut en bild på resultatet oss tagga oss på instagram.

Placera gärna de medföljande Anchormatic klistermärket ovanför bordgenomföringen på akterspegeln.

Din feedback betyder allt!

In och skriv en recension på artiklarna du handlat och hur du upplever dem!

CLOSE
X
Add to cart